Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z serem feta, z wędzonym pstrągiem i humus

Pasta z serem feta, z wędzonym pstrągiem i humus

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 5061

Dodano:

Odsłon: 21487

Pasta z serem feta i ziolami, pasta z wedzonym pstragiem i humus, to trzy pyszne dodatki, które mozna wykonac doslownie w ciagu kilku minut. Prawie caly proces przygotowania przejmuje za nas mikser.

Składniki

  • PASTA Z SEREM FETA:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka pietruszki bez łodyg
  • 1/2 pęczka bazylii bez łodyg
  • 200 g sera feta
  • 300 g serka śmietankowego
  • szczypta pieprzu cayenne
  • PASTA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM:
  • 1 cebula dymka
  • 200 g wędzonego fileta z pstrąga
  • 250 g twarogu
  • 1 łyżeczka wasabi
  • HUMMUS:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 g gotowanej ciecierzycy
  • 2 łyżki tahini
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. PASTA Z SEREM FETA

    Obrany zabek czosnku miksowac ok. 10 sek. z ziolami.
    Dodac pozostale skladniki i miksowac ok. 20 sek.
    Doprawic pieprzem cayenne.

  2. PASTA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM

    Dymke umyc i pokroic w waskie plasterki.
    Pozostale skladniki miksowac ok. 30 sek.
    Wymieszac z dymka.

  3. HUMMUS

    Zabki czosnku obrac, drobno pokroic, posypac kurkuma lub kminem rzymskim i smazyc krótko na oleju, az "pusci" aromat.
    Ugotowana ciecierzyce miksowac z pozostalymi skladnikami az powstanie gladka masa, dodac czosnek i jeszcze chile miksowac.
    Doprawic sola i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń