Do góry

Przekąski Przepis na:

pasta z wątróbek kurzych

pasta z wątróbek kurzych

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 1417

Doskonałe jako kanapki (szczególnie na tostach), ale może służyć jako dip.

Składniki

  • wątróbka z kurczaka, 250g
  • cebula, 1 spora sztuka
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • Świeżo posiekana natka pietruszki, pęczek
  • Tymianek suchy, 1-2 łyżeczek
  • Koniak, ok. 75g
  • sól, mielony pieprz, do zmaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić na krążki, czosnek na plasterki. Usmażyć na maśle, po czym dodać trochę oliwy i wątróbki. Cały czas mieszać, żeby cebula i czosnek się nie przypaliły.

  2. Gdy wątróbki będą już gotowe, trochę przestudzić, a potem zmiksować całość razem z natką, solą i pieprzem Ba końcu dodać koniak, wymieszać i zostawić w miseczce do wystygnięcia i zestalenia konsystencji. Pycha!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 29 lutego 2012 Twoja sprawa, Twoja strata, ponieważ często to robię, zapewniam, że nie ma zagrożenia życia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

susi 29 lutego 2012 Przykro mi napewno nie spróbuję,szkoda życia!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń