Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3108

Dodano:

Odsłon: 7229

Przepis pewnie znany i wielokrotnie modyfikowany, ale warto czasem odkopać stare pomysły, bo są smaczne:)

Składniki

  • 1 sztuka wędzonej makreli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 mała papryka czerwona
  • czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • ketchup
  • sól, pieprz i papryka
  • zielona pietruszka do posypania
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę starannie obieramy z ości i rozdrobnione kawałeczki wrzucamy do miski. Jajko kroimy w kostkę, tak samo ogórek, paprykę i cebulkę. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i odrobinę ketchupu (wg uznania), doprawiamy i koniec.

  2. Ja podaję na kanapeczkach i posypuję zieloną pietruchą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

eses 13 marca 2010 za bardzo nakombinowane jak dla mnie. Ja lubie wersje makrela+ trawozek + szczypiorek + jog. naturalny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 13 marca 2010 bardzo lubie wędzoną makrelę i też robię podobną pastę jak dla mnie pycha

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń