Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 114

Dodano:

Odsłon: 14170

Pyszna z chlebem lub świeżą bułką.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • natka z pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i ogórki wrzucić do malaksera i rozdrobnić. Dodać makrele bez skóry i ości, sok z cytryny, pokrojoną natkę z pietruszki ( ilość wg uznania) oraz ok. 2 łyżki oliwy i kilka razy uruchomić tryb “pulse”.

  2. Przełożyć do salaterki polać oliwą i włożyć do lodówki.

  3. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 12 lutego Dodaję ugotowane jajko. Takie pasty jednak mają jedną wadę - zbyt szybko znikają z miseczki. Ale są pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 19 stycznia 2012 DO SKŁADNIKÓW MOŻNA DODAĆ TROCHĘ BIAŁEGO SERA JA TAK ROBIĘ .PRZEPIS SZYBKI I ŁATWY.BRAWO.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń