Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z wędzonką i gotowanym jajkiem

Pasta z wędzonką i gotowanym jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 136

Jak co roku po świętach zostają resztki wędzonej szynki, boczku. Przygotowuję z nich pyszną pastę kanapkową z jajkiem.

Składniki

  • 15 dag wędzonki
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • mała cebula
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy chrzanowej
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, po ostudzeniu obrane, drobno siekamy, wędzonkę i cebulkę również. Pokrojoną cebulkę lekko solimy, dodajemy do niej wędzonkę i jajka. Do składników dodajemy majonez, musztardę
    i świeżo zmielony pieprz. Całość mieszamy dużą łyżką, rozgniatamy większe kawałki, tak aby powstała pasta, którą wygodnie można ułożyć, najlepiej na razowym chlebie. Tak przyrządzone kanapki dekorujemy pomidorkami lub ogórkami kiszonymi.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń