Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi

Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7977

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Pasta ze śledzia wędzonego i marchwi"

Składniki

  • Składniki
  • 125 g wędzonego śledzia
  • 250 g marchwi
  • łyżka pieprzu różowego
  • ząbek czosnku
  • czarny pieprz mielony
  • szczypiorek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyj i obierz marchewki i pokrój w plasterki. Obierz czosnek. W rondlu zagotuj pół litra wody. Wrzucić do niej pokrojoną marchew oraz ząbek czosnku. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Po ugotowaniu odcedź marchew z czosnkiem, przelej zimną wodą i dokładnie osącz. 2. Usuń ze śledzi ości, skórę, a następnie podziel na kawałki. Zmiksuj marchewkę, śledzia i czosnek. W moździerzu rozdrobnij pieprz, dodaj go do pasty i całość dobrze wymieszaj, ugniatając widelcem. Przed podaniem przełóż pastę do glinianej miseczki. Na koniec dodaj trochę drobno posiekanego szczypiorku.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń