Przekąski Przepis na:
PASZTECIK MARYLOWY

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 25.09.2009
Odsłon: 857
Składniki
- Mięsa różne (łopatka, karkówka, ćwiartka kurczaka), 1,5 kg
- słonina lub podgardle, 20 dkg
- wątroba (nie drobiowa!), 20 dkg
- jajka, 4 sztuki
- cebula, 4 sztuki
- bułka kajzerka namoczona, 1 sztuka
- marchew, seler, pietruszka, ziele angielskie, listek, grzybek suszony, (jak do rosołu)
- cebulka (przypieczona jak do rosołu), 1 sztuka
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięsa i słoninę ugotować z wszystkimi jarzynami i przyprawami (jak na rosół). Wątrobę ugotować oddzielnie b.krótko. Mięsa z jarzynami i przyprawami jak będą miękkie to odcedzić i rosół zostawić.
-
Przysmażyć dosyć dużo cebuli na oleju. Wszystko zemleć 2 razy z namoczoną bułką.
-
Wyrobić wszystko z 4 jajkami dodając do tego rosołu. (Nie może być za rzadkie)
-
Blaszki (keksówki) wyścielić brązowym papierem do pieczenia. Piec około 2 godzin co jakiś czas polewając rosołem.
Komentarze do przepisu (0)