Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki francuskie"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Szpinak rozmroź i odcedź. Ciasto francuskie rozwiń, płaty ułóż obok siebie i odstaw do rozmrożenia. Później ułóż płaty jeden na drugim i rozwałkuj cienko.
Z placka wytnij szklanką 8 kółek o śr. 7 cm. Resztki ciasta rozwałkuj, wytnij 16 kółek i powycinaj mniejszą szklanką otworki. Brzegi dużych kółek oraz obręcze posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na kółkach ułóż po 2 obręcze i umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i piecz 20 minut. Czosnek oraz jedną cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. l Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki.
Filet z indyka i gorgonzolę pokrój w kostkę. Pozostałą cebulę posiekaj, zeszklij na maśle i oprósz mąką. Dolej mleko. Dodaj szpinak, pieczarki, indyka i gorgonzolę. Mieszając, gotuj kilka minut. Wypełnij farszem gotowe ciasto francuskie.
Czas przygotowania: 60 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień