Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Grzyby zalej wodą, odstaw na godzinę, po czym ugotuj.
Cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj.
Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku na sicie, pokrój
: mąkę posiekaj nożem z masłem, dodaj żółtka, śmietanę i szczyptę soli.
Zagnieć szybko gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki.
W rondlu z grubym dnem roztop masło z olejem, włóż posiekaną cebulę i zeszklij mieszając - na wolnym ogniu.
Dodaj kapustę, grzyby wraz z wywarem, gotuj
Dopraw ją do smaku solą i pieprzem, po czym wsyp tyle bułki tartej, aby uzyskać gęstą masę.
Ciasto rozwałkuj
Pokrój na prostokąty
Na każdym połóż porcję farszu, zawiń do środka krótsze boki i zwiń paszteciki.
Posmaruj je jajkiem.
Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C.