Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet

Pasztet

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 2395

Przepis na pyszny pasztet dostałam od mamy. Zawsze gości on na naszym świątecznym stole. To już tradycja.

Składniki

  • mięso z kurczaka (udka) po obraniu 1,5 kg
  • tłusty boczek 60 dkg
  • wątróbka drobiowa 10 dkg
  • jajka 3 sztuki
  • bułka tarta ( zależy jaką gestość chcemy mieć)
  • cebulka 1 sztuka
  • bułeczka 1 sztuka
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka upiec, wystudzić i obrać.
    Boczek ugotować.
    Wątróbkę usmażyć z cebulką.
    Bułkę namoczyć w wodzie.

  2. Mięso z bułką zmielić dwukrotnie. Dodać jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko wymieszać razem. Przełożyć do blachy i piec godzinę w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń