Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnego dnia naszła nas ochota na wątróbkę z dużą ilością cebuli. Do tego pajda świeżutkiego chleba. Mega obiad! Ale zrobiliśmy to w ten sposób, by sporo zostało. Taka nadzieja na pasztet.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2952
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2952
Składniki
Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i moczymy w mleku przez dwie godziny, (może być dłużej). Następnie osączamy na sicie. Cebule kroimy w piórka. Na rozgrzanym smalcu gęsim z dodatkiem oleju rzepakowego, szklimy cebulę, dodając osuszoną wątróbkę oraz pokrojone daktyle. Robimy to na dużym ogniu dodając wódkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy i mielimy na najmniejszych oczkach dwa razy. Ponownie wrzucamy na patelnię z łyżką smalcu gęsiego. Smażymy i gorący pasztet przekładamy do słoików. Zakręcamy i studzimy.