Do góry

Przekąski Przepis na:

pasztet selerowy

pasztet selerowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 801

Dodano:

Odsłon: 11103

pyszny pasztet z selera z nutą czosnkową...

Składniki

  • seler obrany, 1 kg
  • cebula, 2 główki
  • czosnek, 4 ząbki
  • margaryna, 1 kostka
  • Bułka tarta, 1 szklanka
  • jajka, 6 sztuk
  • kostki bulionoe grzybowe, 2 sztuki
  • woda, 1 szklanka
  • sól i pieprz, po szczypcie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. obrany seler starkować razem z cebulą na tarce (lub maszynce elektr.) na wiórki. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić do garnka, dodać pokrojoną w kostkę margarynę, zalać 1 szklanką wody i dusić około 45 minut (często mieszając !!!), Gdy zacznie być gorące, dodać kostki bulionowe. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy masa ostygnie dodać bułkę tartą i jajka. Wymiezać. Wyłożyć do keksówki i piec około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń