Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z dorsza

Pasztet z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Pasztet z dorsza"

Składniki

  • 40 dag filetów z dorsza
  • 25 dag mrożonego szpinaku
  • 2 białka
  • sok z jednej cytryny
  • 3 cebule
  • 15 dag białego sera
  • 4 łyżki śmietany
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przyprawiony solą i pieprzem szpinak smaż dwie minuty na oleju. Cebulę i rybę pokrój w kostkę. Połącz z białkiem i twarogiem. Zmiksuj blenderem. Dodaj śmietanę, posiekany koperek, szpinak i sok z cytryny, wymieszaj.

  2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Na dolną półkę wstaw brytfankę z wodą. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem, piecz 40 minut. Po ostudzeniu dekoruj koperkiem, przechowuj w lodówce. Podawaj jako przekąskę.

  3. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń