Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z kaszy jaglanej w cieście francuskim"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 610
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 168
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Dwie marchewki i pietruszki zetrzyj na tarce, cebulę i pora posiekaj. Warzywa zeszklij na oleju. Zalej odrobiną wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Duś kilka minut. Wyjmij ziele i liść laurowy. Ostudź. Dodaj jajka, kaszę, orzechy, pół szklanki oleju i sos sojowy. Masę zmiksuj, przypraw, wsyp garść groszku konserwowego i wymieszaj.
Ugotuj pozostałe marchewki, każdą przekrój na pół. Formę keksówkę wylep ciastem (dno oraz boki). Włóż połowę przygotowanej masy. Na wierzchu połóż marchewki, nakryj resztą masy oraz ciastem. W ciasto wbij 2 surowe rurki makaronowe (aby para miała ujście). Piecz 40 min w temp. 180°C.
Czas: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień