Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z selera

Pasztet z selera

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 2967

Dodano: 11.01.2017

Odsłon: 5278

Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.

Składniki

  • selery 2 średnie
  • cebula 2 sztuki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka 4 sztuki
  • margaryna 25 dag
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.

  2. Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.

  3. Białka ubić na sztywną pianę.

  4. Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.

  5. Piec około godziny w temperaturze 160 st.

  6. Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NaTalerzuAgnes 11 stycznia Z cukinii już jadłam, ale z selera jeszcze nie. Super pomysł! Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 11 stycznia Pyszny pasztet w wersji wege - mniam <3

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń