Do góry

Dania główne Przepis na:

pekińska o smaku młodej kapustki

pekińska o smaku młodej kapustki

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 139

Dodano:

Odsłon: 1158

Pyszna pekińska z marchewka i koperkiem na cieplo , smakuje jak młoda

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • jedna marchewka
  • koperek
  • olej,
  • śmietana
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. cebulę pokroić w kostkę , podsmażyć na oleju, {można dodać 2 ząbki czosnku} pekińską poszatkować dodać do podsmażonej cebuli. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodac do kapusty.Podlac niewielką ilością wody , posolić , ja dodaję kostkę bulionową . Dusić ok 15 min.Następnie dodać śmietanę według , u mnie 2 łyżki . Całość dusić do miękkości , na koniec dodać koperek.
    Kapusta jest pyszna w smaku jak młoda kapustka wiosną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń