Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Peklowana szynka"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 223
Składniki
Do garnka wlej 2 litry wody wsyp marynaty i zagotuj. Kiedy ostygnie, włóż mięso. Odstaw na dobę w chłodnym miejscu.
Połącz w miseczce sól, pieprz, wegetę, paprykę, majeranek, przyprawę. Wyjmij mięso z marynaty, natrzyj mieszanką.
Włóż szynkę do rękawa piekarniczego. Obłóż plasterkami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
Rozetnij rękaw i pozostaw szynkę jeszcze na 20 minut przy wyłączonym piekarniku. Podaj z ziemniakami z wody oraz sosem chrzanowym: zimnym lub gorącym.
Porcje 20, 100 min, cena 1,20 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Bella Relaks