Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny sernik domek z prawdziwym twarogiem na herbatnikach. Ciasto jest delikatne, kremowe i nie wymaga pieczenia. Moja wersja jest bez jajek i bez mleka i na pełnoziarnistych herbatnikach które dają dodatkowo kokosowy posmak, a przez co ciasto jest zdrowsze.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 91
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 174
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 449
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 266
Składniki
Ser mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy po troszkę zmielony ser i mieszamy dokładnie. Powstałą masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Herbatniki rozkładamy na folii aluminiowej w trzech rzędach po 6 ciastek. Smarujemy masą bez kakao i układamy znowu ciastka. Smarujemy masą kakaową.
Łapiąc za boki folii aluminiowej składamy ciasto w trójkąt/domek, dociskamy lekko aby całość ładnie się trzymała. Odstawiamy do lodówki.
Można polać czekoladą lub zrobić domową polewę czekoladową (moja polewa to mały kubek śmietany 12%, łyżka cukru i łyżka lub dwie kakao, całość zagotowuje na małym ogniu i polewam ciasto). Smacznego!