Do góry

Dania główne Przepis na:

Pene Bolonaise

Pene Bolonaise

Autor: Mery1988

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 05.01.2012

Odsłon: 689

Bardzo łatwe danie, nie wymagające wielu składników

Składniki

  • opakowanie mięsa mielonego-dowole wg. uznania, ok 400-500g
  • pomidory w puszce siekane, 2 puszki
  • cebula, pół główki
  • pieczarki, 6-7
  • Oliwa z Oliwek/Olej, 2 łyżki
  • makaron pene, pół opakowania
  • przyprwawy:wegeta,czosnek granulowany,majeranek,oregano, i inne do smaku np: przyprawa do mięsa, dość sporo, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek, na to wrzucić mięso mielone i podsmażyć lekko wraz z posiekanymi wcześniej pieczarkami. Gdy mięso uzyska "podsmażony" kolor, dodać 2 puszki pomidorów i wszystkie przyprawy i zioła. Całość trzymać na zmniejszonym ogdniu przez około 20-30 minut. W tym czasie ugotować makaron. Na końcu zmieszać makaron z miesem. Gotowe. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń