Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedsmak nadchodzącej jesieni.. makaron z grzybami!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1278
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1714
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 102
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 506
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1278
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1714
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 102
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 506
Składniki
Grzyby zalewamy odrobiną mleka i odstawiamy. Makaron wrzucamy do wrzącej i osolonej wody, gotujemy al dente. Pierś z kaczki myjemy, odcinamy skórę, i kroimy w średniej wielkości kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy z dwóch stron na odrobinie oliwy. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Gdy kaczka jest gotowa, dodajemy cebulę, czosnek i grzyby, dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy. Następnie dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i szafranem. Dusimy aż sos się zredukuje. Odcedzony makaron nakładamy na talerz, i polewamy sosem.