Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i sycące danie wegetariańskie.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 464
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 464
Składniki
Soczewicę wsypujemy na chwilę do miseczki i zalewamy zimną wodą. Po odlaniu wody wsypujemy soczewicę do garnka podlewamy wodą, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Na patelni przysmażamy drobno posiekaną cebulkę i czosnek i paprykę. Składniki z patelni dodajemy do garnka z już miękką soczewicą, dolewamy przecier pomidorowy i dusimy razem ok 5 min. Tuż przed podaniem posypujemy bazylią.