Do góry

Desery Przepis na:

Pianka

Pianka

Autor: digidig

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 07.02.2010

Odsłon: 689

jest pyszna polecam:) dzieci ją uwielbiają!

Składniki

  • bita śmietana w proszku, 2 szt.
  • galaretki (różne rodzaje), 3 szt.
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuszczamy w 1 SZKLANCE wody i odstawiamy do ostudzenia.

  2. Ubijamy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu.(najlepiej ze schłodzonego wcześniej mleka)

  3. Schłodzoną galaretkę wlewamy powoli, ciągle miksując do ubitej śmietany. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy (tortownica jest najlepsza), i wstawiamy do lodówki.

  4. Następnie powtarzamy te same czynności z drugą galaretką i bitą śmietaną jak wyżej.

  5. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach wody według przepisu i polewamy uprzednio zrobione dwie warstwy. Można przed zalaniem położyć jakieś owoce za wyjątkiem kiwi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń