Do góry

Desery Przepis na:

Pianka Czekoladowa ,

Pianka Czekoladowa ,

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 2589

Jest pyszne , łatwe i szybkie !

Składniki

  • 20 dag czekolady gorzkiej 4 łyżki mleka 3 jajka 1 łyżeczka masła
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Połamać czekoladę na kawałki i rozpuścić w mleku cały czas mieszając. Oddzielić białko od żółtka. Białka ubić na sztywno. Rozpuszczoną czekoladę zdjąć z ognia. Do ostudzonej masy czekoladowej dodać żółtka i masło. Wszystko razem dobrze wymieszać. Do przygotowanej masy dodawać małe ilości ubitego białka, łączyć go z masą powoli mieszając. Dobrze wymieszaną piankę przelać do pucharków, włożyć do lodówki. Pianka musi byc dobrze zastygnięta. Można dowolnie udekorować. Jest pyszna z lodami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń