Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka maślankowa na spodzie z wafli"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 616
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 167
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 239
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 129
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Odłóż kilka rożków do dekoracji, resztę pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z margaryną. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę z wafli. Schłodź.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku, ostudź. Owoce dobrze opłucz, osusz. Porzeczki oderwij od gałązek.
Maślankę połącz z cukrem i 1 op. cukru waniliowego. Ubij szklankę śmietany, wraz z żelatyną dodaj do maślanki. Wsyp owoce, wymieszaj. Masę wylej na spód z wafli. Schłodź.
Resztę śmietany ubij z 1 cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch tortu. Udekoruj go odłożonymi waflowymi rożkami i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina