Do góry

Desery Przepis na:

Piaskowe muffiny z czekoladową nutką

Przepis dnia 2010-03-28
Piaskowe muffiny z czekoladową nutką

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8847

Dodano:

Odsłon: 7669

muffinek nigdy dość :-) pod każdą postacią, tym razem makowe :-)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do jednej miski wsypać suche składniki, do drugiej mokre (oprócz nutelli). Wszystko razem wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników.

  2. Do foremek wykładać po łyżce masy makowej, na to łyżeczkę nutelli i kolejny raz masę makową do 3/4 wysokości foremki. Piec w temp. 190 stopni ok. 15-20 min

  3. Gotowe muffinki można oblać lukrem lub roztopiona czekoladą

  4. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 27 września 2010 ania541984 - pewnie, że nie mam nic przeciwko i cieszę się, że smakowały :-) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 24 września 2010 Witam!!!Wlasnie je upieklam i powiem szczerze rewelacja myslalam ogolnie ze zrobienie muffinek jest o wiele trudniejsze:) okazalo sie inaczej:)polecam wszystkim z tego przepisu zrobilam az trzy rodzaje mam nadzieje ze nie bedziesz miec nic przeciwko pierwszy zrobilam tak samo jak jest w przepisie drugi raz zrobilam pol czekoladowo-piaskowe bez czekolady a trzeci raz samo czekoladowe rewelacja!!!!Twoj przepis zabieram ze soba!!!Pozdrawiam serdecznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alisja 28 marca 2010 Już rozumiem. Głupie pytanie ,coś mi na oczy siadło albo raczej na głowę.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alisja 28 marca 2010 Bardzo podoba mi się przepis , tylko nie jestem pewna do której części dodać jajko? proszę o odpowiedź.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 marca 2010 Tak, sreberko80 dobrze mówi :) taka gotowa masa nadaje się tylko do włożenia ją do środka jako nadzienie, mam nawet u siebie taki przepis na nadziewane masą makową muffiny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 26 marca 2010 ciesze się, że podoba Wam sie pomysł :-) są naprawdę bardzo dobre i dosyć wilgotne. Adriana1977 - mak dodałam suchy, bez zaparzania i bez mielenia. Nie wiem jak wyszłyby z masą, myślę, że mogłaby być za "ciężka", w tej sytuacji przełozyłabym chyba po prostu babeczki tą masą, czylii do foremki włozyłabym łyzkę ciasta białego (bez maku) na to łyżeczkę masy makowej, łyżeczkę nutelli i znowu białe ciasto. Jeśli zrobisz, daj znać :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

adriana1977 26 marca 2010 witam pysznie wyglądają te babeczki
mam pytanie czy mak może być ten sypki czy masa makowa ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 26 marca 2010 piękne te mufiny aż szkoda ich jeść:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 26 marca 2010 piękne te mufinki aż żal ich jeść.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń