Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki faszerowane mięskiem

Pieczarki faszerowane mięskiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 2747

Pyszne :)

Składniki

  • pieczarki duże, 10 szt
  • mięso mielone, 0,25 kg
  • jajko, 2 szt
  • cebula mała, 1 szt
  • Bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • czerstwa bułka namoczona w mleku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Kroimy w kosteczkę małą cebulę i ogonki pieczarek. Smażymy cebulę jak zmięknie wrzucamy pokrojone ogonki, doprawiamy solą. Jak zmiękną zestawiamy z ognia i czekamy aż ostygną.

  2. Mieszamy mięso mielone z ostudzonymi ogonkami pieczarek z cebulką, dodajemy 1 jajko, namoczoną czerstwą bułkę, sól i pieprz.

  3. Kapelusze pieczarek nadziewamy mięsem. Obtaczamy w jajku później w bułce tartej i smażymy na rumiano.

  4. Przekładamy pieczarki do piekarnika i pieczemy 10 minut w 150 stopniach z termoobiegiem / bez termoobiegu w 180 stopniach.

  5. I gotowe. U mnie pieczarki w tej postaci zawsze znikają pierwsze ze stołu. Polecam jeść pieczarki prosto z piekarnika wtedy są najlepsze, na zimno też można przekąsić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń