Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki nadziewane serem żółtym

Pieczarki nadziewane serem żółtym

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 678 Ocena: 41147

Dodano: 28.10.2014

Odsłon: 1984

Za oknem szaro i zimno, coraz częściej marzymy o czymś ciepłym do jedzenia, o ciepłej herbatce, siedzeniu przy kominku z książką... takie tam zimowe wieczory. U mnie dzisiaj pieczarki z serem żółtym, wędzonym boczkiem i domowym ketchupem. Prosto i smacznie. Taki przepis dla każdego, nawet dla tych, co w kuchni nie czują się najlepiej. Polecam Wam serdecznie.

Składniki

  • pieczarki (duże) 12 szt
  • ser żółty 10 dkg (u mnie gouda)
  • boczek wędzony 10 dkg
  • sól, pieprz czarny mielony
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy, obieramy, oddzielamy kapelusze od nóżek. Ser żółty ucieramy na tarce o grubych oczkach. Kapelusze posypujemy solą i pieprzem, wypełniamy serem, przykrywamy jednym lub dwoma plasterkami boczku wędzonego. Tak przygotowane układamy na blasze, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
    Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 29 października 2014 Prosto i szybko, ale jak smacznie! Pyszoty :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń