Do góry

Zupy Przepis na:

Pieczarkowa

Pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 640

bardzo smaczna zupka ,moje dzieci ją uwielbiają

Składniki

  • 1 porcja rosołowa,
  • 6-8 ziemniaków,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 zupy pieczarkowe w proszku,
  • garść natki pietruszki,
  • pół łyżki doprawka(jeśli ktoś nie uznaje nie dodawać),
  • 3 ziela angielskie,
  • 1 liść laurowy,
  • 3 łyżki śmietany 18%.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie:Do garnka wlać 2 litry wody dodać umytą porcję rosołową oraz pokrojoną marchew, chwilę pogotować następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do ich miękkości, przyprawić do smaku, dodać obrane i pokrojone pieczarki, pogotować. Pod koniec dodać zupy w proszku(nie koniecznie jeśli ktoś nie lubi), dodać dobno pokrojoną natkę pietruszki, zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń