Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarkowe paluchy w cieście francuskim

Przepis dnia 2012-10-03
Pieczarkowe paluchy w cieście francuskim

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 29.10.2012

Odsłon: 15495

Chrupiące paluchy z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Podsmażamy na gorącym oleju. Dodajemy drobno posiekane pieczarki. Odrobinę solimy. Smażymy kilka minut ( do momentu aż pieczarki puszczą wodę i pięknie się usmażą razem z cebulką ).

  2. Studzimy.Z ciasta francuskiego wycinamy długie prostokąty o wymiarach mniej więcej 30 cm x 8 cm.Przez środek układamy warstwę wystudzonych pieczarek.Posypujemy startym żółtym serem.Przyprawiamy odrobiną soli.Sklejamy końce tworząc delikatną falbankę jak na pierogi.

  3. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy ok. 20 min. w 190C ( do momentu aż ciasto będzie złociste! ). Zajadamy póki ciepłe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 31 października 2012 Robiłam kiedyś takie paluchy - były bardzo smaczne.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 29 października 2012 Dobre tylko dla mnie wszystkie grzyby na masle duszone ,nie na oleju ,olej psuje smak grzyba ,jak rowniez wielu potraw !
dla mnie bez oceny przez olej .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monikado 29 października 2012 proste,nieskomplikowane i już wypróbowane;)do ulubionych

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń