Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska z czosnkiem i suszonymi pomidorami. Pyszna na ciepło, smaczna na zimno.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Bułkę tartą zalewamy bulionem - dodajemy go powoli w takiej ilości by bułka tarta ją wchłonęła a nie pływała w niej. Odstawiamy na 15 min. Mięso mielone wieprzowe /u mnie z karkówki i łopatki/ przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i odsączone z oleju i pokrojone suszone pomidory oraz drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek /ze słoiczka z pomidorami/. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną słodka papryką. Dokładnie wyrabiamy. Dwie małe podłużne foremki natłuszczamy olejem z suszonych pomidorów i przekładamy przygotowaną masę mięsną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy przez ok. 60 min.