Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z mięsa od szynki.

Pieczeń z mięsa od szynki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 570 Ocena: 10324

Dodano:

Odsłon: 5499

Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

Składniki

  • Mięso od szynki lub łopatka 1,20kg
  • Cebula 2 szt.duże
  • Kminek,majeranek,sól czosnkowa,wegeta,pieprz
  • Smalec 1/4 kostki
  • Mąka 1 łyżka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso obsmażyć na tłuszczu wcześniej doprawione i obtoczone w mące.
    Usmażone mięsko dać do brytfanki,podlać odrobiną wody i zapiekać pod przykryciem około 40 min.
    Osobno podsmażyć cebule ,jak będą gotowe podsypać 1 łyżką mąki i zrumienić.
    Mięso wyjąć z piekarnika ,dodać cebule podsmażone ,zamieszać ,jeśli za gęste będzie podlać wodą i doprawić do smaku.
    Dać do piekarnika by składniki połączyły się,
    Proste i pyszne jedzenie.A najważniejsze tanie:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń