Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zajadać do obiadu jak również na zimno z pieczywem. Plastry opanierowane w bułce tartej są przepysne,polecam:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 310
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 501
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 310
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 501
Składniki
Pierś i wątróbkę drobno pokroić ,dać do miski. Natkę,koperek również drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać pieprz,sól,wegetę oraz bułkę tartą i jajka. Wszystko dokładnie wyrobić,jak masa jest za rzadka dodać jeszcze bułkę. Foremkę wysmarować posypać bułką. Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st. Piec około 1 godz.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami.Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.
Jeden obiad ,a dwa dania,taka mała i smaczna odmiana. Smacznego życzę!