Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona kaczka z pomarańczami.

Pieczona kaczka z pomarańczami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1343 Ocena: 16410

Dodano:

Odsłon: 2545

Filety i udka z kaczek, pieczone. Idealna przekąska na przyjęcia.

Składniki

  • filet z kaczki 2 szt.
  • udka kacze 4 szt.
  • Lubczyk
  • przyprawa do kaczki
  • olej z pestek winogron 100 ml
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wyczyszczone, wymyte kawałki kaczki odciskamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z przyprawy do kaczki i oleju robimy marynatę, mieszamy. Zrobioną marynatę odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie nacieramy marynatą każdy kawałek kaczki. Zamarynowane kawałki kaczki nakrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilku godzinnym marynowaniu, nacinamy skórki w filetach i udkach. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się mięs i ich miękkości. Smażymy razem z łodyżkami lubczyku. Usmażone kawałki kaczki podajemy z plastrami pomarańczy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń