Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie mięsa z owocami:) Karkówka nadziewana suszonymi /lub wędzonymi:)/ śliwkami, natarta przyprawami i pieczona w rękawie. Pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno:)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy a następnie przez całą długość ostrym długim nożem robimy dwa nacięcia-tunele w które wciskamy suszone śliwki. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy przyprawy i całość rozcieramy. Mieszanką nacieramy mięso i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięso przekładamy do foliowego rękawa i pieczemy ok. 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni C.