Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku buraczki mają zdecydowanie lepszy smak od gotowanych. Pyszny dodatek do dania głównego.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 596
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Buraki (najlepiej wybrać mniejsze sztuki, szybciej się pieką), wyszorować szczoteczką. Każdego osobno owinąć folią aluminiową i piec do miękkości, ok. 1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Przestygnięte buraczki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze cząstki. Blenderem zmiksować na gładką masę razem z masłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Gotowe buraczki posypać posiekanymi orzechami.