Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone buraki ze śmietaną i tymiankiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Gotuj buraki przez minimum 40 minut w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i pokrój na ćwiartki. Umieść je w naczyniu do pieczenia. Sparz w gorącej, osolonej wodzie liście szpinaku. Schłódź, posiekaj i dodaj do buraków.
Wlej do małego garnka śmietanę, dodaj rozgniecione ząbki czosnku i gałązki tymianku. Gotuj na średnim ogniu, aż śmietana się zredukuje (10- -12 minut). Zalej buraki, posyp solą i pieprzem do smaku. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj starty parmezan z pokruszonym chlebem i skórką z cytryny. Posyp tym buraki i piecz przez 25 minut. Podawaj gorące.Źródło: Olivia