Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ćwiartki kurczaka

Pieczone ćwiartki kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 135

Bardzo smaczne danie,mięso wyszło kruche

Składniki

  • składniki :4 ćwiartki z kurczaka,
  • 1 łyżka pieprzu cytrynowego,
  • 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej,
  • 20 g margaryny.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Ćwiartki umyć, osuszyć, podzielić na części, obsypać przyprawami z opisu, odczekać 10 minut aby przeszły smakiem przypraw. Do naczynia żaroodpornego poukładać plasterki margaryny ułożyć mięso, wstawić do piekarnika na 200 stopni piec godzinę, co jakiś czas przekręcając mięso. Podałam z ziemniakami z koperkiem oraz surówka z młodej kapusty kiszonej z cebulką i olejem, do popicia maślanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń