Do góry

Desery Przepis na:

Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 999

Szybki i latwy w przygotowaniu deser,zawsze sie udaje.

Składniki

  • jablka, 4-6 szt
  • rodzynki w rumie, 1 paczka
  • wisniowa konfitura, ok 10 lyzeczek
  • migdaly, do posypania jablek
  • sos waniliowy, lub lekki budyn
  • ajer likier, do polania deseru
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jablka umyc ,wydrazyc srodki (ogryzek i pestki) Wydrazone jablka nadziewac konfitura wisniowa i rodzynkami w rumie.Kazde jablko posypac platkami migdalowymi i zapiekac w nagrzanym do 200 st.C piekarniku przez okolo 30 minut.Po wyciagnieciu z pieca jablka polac sosem waniliowym,lub lekkim budyniem waniliowym albo ajer likierem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń