Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone jabłka z żurawiną"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 491
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 491
Składniki
Jabłka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, pozostaw ze skórką. Z każdego jabłka zetnij wierzch (od strony ogonka), odłóż. Ostrożnie wydrąż gniazda nasienne i część miąższu, pozostawiając centymetrowe ścianki.
Kromkę chleba pozbaw skórki, pokrój na kawałki. Rozłóż na spodzie owocowych miseczek, napełnij żurawiną ze słoiczka. Jabłka ustaw na pokrytej pergaminem blasze, przykryj odciętymi wierzchami.
Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 30-35 min (większe owoce 45 minut). Jabłka wyjmij, polej miodem. Zapiekaj jeszcze 5 minut. Podawaj ciepłe, udekorowane cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 250 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety