Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone młode ziemniaki z farszem

Pieczone młode ziemniaki z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 1983

Dodano:

Odsłon: 4608

Już pojawiły się w sprzedaży młode ziemniaki. Warto więc je wykorzystać np. w takiej wersji jaką ja proponuję. Polecam!

Składniki

  • 7-8 średnich ziemniaków
  • 3-4 średnie pieczarki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego "Danon"
  • kilka łyżek oliwy extra virgin
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki starannie umyć i wyszorować. Osuszyć. Zawinąć w folię i piec
    około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Następnie wystudzić. Obciąć 1/4 góry ziemniaka. Wydrążyć go i posolić. Napełnić farszem. Polać jogurtem. Dodać nieco soli, pieprzu i ostrej papryki.
    Farsz: Obrane i pokrojone pieczarki, pokrojoną paprykę oraz cebulę należy zeszklić na oliwie. Wystudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń