Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej

Pieczone podudzia w remuladzie duńskiej

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1632 Ocena: 37770

Dodano: 19.10.2017

Odsłon: 8800

Mięso w zasadzie można przygotować dzień wcześniej, nawet lepiej…fajnie przejdzie smakami tego wspaniałego sosu.

Składniki

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 3-4 łyżki remulady duńskiej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Przekładamy do miski, dodajemy sos, dokładnie mieszamy, przykrywamy i wkładamy na noc do lodówki.
    Następnego dnia, kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przez pierwsze 20 min pieczemy w 200°C, później na 25 min włączamy termoobiegu.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 20 października Nigdy nie jadłam remulady...muszę spróbować:)
Udka fantastyczne:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 20 października uwielbiam remulade a to połączenie MEGA :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń