Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki z ziołami

Pieczone ziemniaki z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 699

Dodano:

Odsłon: 16564

Pyszne pieczone ziemniaczki idealne do kotletów z piersi z kurczaka lub pieczonego kurczaka. Zioła nadają esencję smaku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki.

  2. Do oleju w szklance dodajemy zioła według uznania.

  3. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy olejem z przyprawami. Dodajemy całe ząbki czosnku.

  4. Pieczemy w temp. 200`C ok. 45 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 17 marca 2011 Ziemniaczki wyszły pyszne....Chrupiące i aromatyczne... Polecam :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 12 lipca 2010 Na zdjęciu może faktycznie wygląda na to, że ziół jest za dużo. Jednak ja mieszałam ziemniaki w trakcie pieczenia więc zioła i tak spłynęły po ziemniaczkach. W dodatku mój chłopak nie lubi, gdy w potrawie jest dużo przypraw, a mówił, że ziemniaczki mu bardzo smakowały. Wnioski wyciągnąć łatwo.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 12 lipca 2010 faktycznie; tych ziół zdecydowanie jest za dużo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fryzura 16 marca 2010 zrobiłam i ledwo dla mnie zostawili-myślałam że zjedzą wszystko-dzięki za pomysł

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 03 lutego 2010 Wczoraj też robiłam takie ziemniaczki na obiad i zrobiłam lepsze zdjęcia, bo tą fotkę to obrabiałam z 30 razy i dlatego jakość jest taka słaba. Dodam lepsze zdjęcie, gdy znajdę więcej czasu. A co do ziemniaczka w lewym górnym rogu - on chciał się wyróżniać ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

OxyProxy 02 lutego 2010 A tego w górnym lewym roku to chyba troche za mocno "przyprawiłaś" ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń