Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 36

Przepis wart wypróbowania: "Pieczony filet z indyka"

Składniki

  • 1 i 1/2 kg filetu z piersi indyka
  • 2 niewielkie ząbki czosnku
  • mielona słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy. Do sosu: 20 dag czerwonych porzeczek
  • 10 dag wiśni
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 czubata łyżka cukru
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Wstaw je na około godzinę do lodówki.

  2. Owoce umyj, osusz, oczyść. Porzeczki oderwij od gałązek, wiśnie wydryluj. Owoce duś na oleju, aż się rozpadną. Mus wymieszaj z octem i cukrem. Przypraw na pikantnie pieprzem.

  3. Mięso skrop oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.190 st. Piecz około 70 minut. Podawaj z sosem.

  4. Jedna porcja zawiera:350 kcal

  5. Ile pracy to wymaga:YY

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń