Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek idealnie nadaje się jako dodatek do zupy krem lub też do jedzenia bez żadnych dodatków ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 146
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i postawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle letniej wody, by zaczyn był lekko gęsty. Zaczekać ok. 10 min. Następnie dodać resztę mąki pszennej i całą żytnią, resztę wody, sól i stopione masło. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min. W tym czasie przygotować farsz, czyli ser zmiksować z rukolą i bazylią.
Gotowe ciasto rozwałkować, rozłożyć farsz i zwinąć w rulon. Ostrym nożem kroić paski szerokości ok. 5 cm. Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odczekać ok. 20 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!