Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i co najważniejsze wykorzystujemy surowe białka
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier, mak proszek do pieczenia, dodać rozpuszczone masło. Ubić na sztywno białka, delikatnie wymieszać z makową mieszanką, na końcu dodać bakalie i cukier waniliowy.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą.
Przełożyć masę do keksówki. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika piec ok 50 min. Posypać cukrem pudrem
Pierwotny przepis pochodzi z książki "pyszne ciasta" -makowy placek na pianie. Zmniejszyłam ilość dodanego cukru pudru, zwiększyłam ilość bakalii i olałam dodanie skórki otartej z cytryny.