Do góry

Przetwory Przepis na:

piegusek "Bogusia"

piegusek Bogusia

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 165

Smaczne ciasto pieczone z samych białek jajek , które zostają po wielkim świątecznym gotowaniu

Składniki

  • kostka margaryny
  • 1 szklanka mąki, cukru, maku
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5-6 bialek
  • szczypta soli
  • 2 łyżki bułki tartej
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamy i studzimy margarynę

    mieszamy suche składniki.

    Ubijamy na sztywno białka z solą i delikatnie mieszając dodajemy
    suchą masę.

    Foremkę "keksówkę" smarujemy odrobiną tłuszczu i wysypujemy bułką tartą,
    wlewamy ciasto i pieczemy ok 35 min w temperaturze 180 stopni.

    Można polać czekoladą. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń