Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piegusek z bananami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 253
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 253
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Spód: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cu krem waniliowym. Białka ubij na sztywno. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Do masy żółtkowej wsyp sypkie . Domieszaj pianę z białek. Ciasto rozsmaruj na spodzie tortownicy (o śr. 26 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz przez 15 minut w 200°C. Wystudź.
Mus: białą czekoladę stop, wystudź, wymieszaj z jogurtem. Żelatynę namocz, a następnie rozpuść, podgrzewając. Pierniczki pokrusz. Banany obierz, rozgnieć widelcem. Śmietanę ubij, wymieszaj z żelatyną.
Jogurt z czekoladą połącz z masą bananową, a potem ze śmietaną z żelatyną. Kiedy mus zacznie gęstnieć, dołóż pierniczki.
Czekoladowy spód ułóż na dnie tortownicy, nałóż masę. Wstaw na 5 godzin do lodówki. Udekoruj stopioną polewą i rozetkami bitej śmietany.Źródło: Naj