Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pielmieni z suszonymi grzybami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Składniki
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry (woj. lubelskie)</strong>
Grzyby zalej wodą, mocz przez noc. Ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź, zmiel.
Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, włóż cebulę, podsmaż. Dodaj grzyby, duś 10 minut. Ostudź. Dodaj mięso mielone i jajko, wyrabiaj, wsypując bułkę tartą (masa powin na być zwarta). Przypraw.
Ciasto: mąkę, jajka, olej i łyże czkę soli zagnieć na miękkie ciasto, dodając po łyżce wody. Cienko rozwałkuj, wykrój kwadraty o boku 6 cm. Ułóż farsz, zlep jak uszka. Włóż do osolo nego wrzątku, ugotuj.Źródło: Chwila dla Ciebie