Do góry

Dania główne Przepis na:

Pielmienie rosyjskie- rosyjskie pierogi

Pielmienie rosyjskie- rosyjskie pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13736

Dodano:

Odsłon: 13745

Pielmienie (pielmieni) to potrawa, która pochodzi z terenów wschodnich- dokładnie z Syberii. Ze względu na ostre warunki pogodowe, danie to cieszyło się bardzo dużym powodzeniem. Syberyjskie kobiety przyrządzały je dla swoich mężczyzn wybierających się na połów ryb lub polowanie.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Z podanych składników zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. Wycinać małą literatką kółka.

    Wykonanie farszu:

    Cebulę, wędlinę i mięso zmielić, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Nakładać na wcześniej przygotowane ciasto formując pielmienie (zlepiać jak pierogi).

  2. Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Pielmienie podawać np. z rosołem, sosem lub polane klarowanym masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 lipca 2016 Mięso mielone na te "plemienie" jeszcze raz zmielić/zemleć? Nie za dużo tego dobrego?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 27 lipca 2016 Dodając wędlinę wzięłabym wędzony boczek, chyba
byłby najlepszy, pozdrawiam :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń