Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierog rusko,francuski.

Pierog rusko,francuski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 35318

Bardzo lubie nadzienie do pierogow ruskich,ale nie lubie robic ciasta na pierogi,wiec powstal......

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrob farsz do pierogow ruskich,dosmacz,ciasto francuskie rozwalkowac,wykrawac kola nakladac farsz.

  2. Piekarnik rozgrzej do 180s,posmarowac gotowe pierogi rozmaconym jajkiem,piec 25 min.

  3. Podawac z sosem smietanowym ze szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rekin64 19 lipca 2010 Dobry farsz na ruskie to duzo cebulki podsmażonej na masełku ,pieprz i sól o reszcie nie piszę bo każdy zna skład na ruski farsz ,ale kiedyś żona robiła pierożki z takim farszem pieczone w piekarniku ,składu ciasta nie znam ,ale pychota była .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jasiek57 19 lipca 2010 Podejrzewam że smak tego pieroga zależy w znacznym stopniu od składu farszu , a ten każdy w zasadzie robi inaczej. Trzeba najpierw sprubować a póżniej komentować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 09 lipca 2010 Oliwia, tobie też by się czasami przydało... to nie boli, przysięgam... :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 02 lipca 2010 Myślę, że jak się zrobi DOBRY farsz, to taki pierożek NIE MOŻE być niesmaczny... Przetestuję w najbliższym czasie... :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elwira30 02 lipca 2010 Dzisiaj mielismy na obiad. Moj maz nie jest zwolennikiem pierogow ruskich ,ale tym specyfikiem zajadal sie tak jakby przez tydzien jedzenia nie widzial :) Fajny przepis , szybki i po jednym takim wiekszym pierozku czlowiek czuje sie naprawde najedzony. Laduje w moich ulubionych . Pozdrawiam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aDa72 01 lipca 2010 Fajnie i apetycznie to wygląda - 5 daję ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 01 lipca 2010 Powstał pieróg ze znanym i lubianym farszem, z chrupiącą i apetyczną skórką, za to dużo mniej pracochłonny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

parisa 30 czerwca 2010 więc powstał pieróg rusko-francusko-polsko-nijaki...tragedia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 30 czerwca 2010 jakub25: przeczytaj uważnie jeszcze raz mój komentarz (aż jedno zdanie) :-), a później jak już dotrze do ciebie o czym napisałam to komentuj - może wtedy będzie to miało jakiś sens.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 30 czerwca 2010 przepis jest fajny, bo przecież nie wszyscy mają tyle czasu jak np.oliwia_winna, która siedzi non stop na Smakerze po to tylko, żeby wypisywać głupoty,Mogła by go sprawdzić zanim doda te swoje głupie uwagi, a potem oceniała!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń